Kesä lähestyy, linnut laulaa, ruoho puskee esiin lumen alta. Kura roiskuu, lumipenkat saavat hurmaavan rapakuorrutteen ja pihatie muistuttaa etäisesti uima-allasta. Ihana vuodenaika tämä kevät.

Pääsiäinen oli ja meni, munat on syöty ja mämmi kadonnut jääkaapin perukoilta. Hieman myöhäinen pääsiäissiivous on tehty eilen, ja luokkaretkeä varten hieman ennenaikaisesti pakatut tavarat on purettu kaksikymmentä kertaa, ja pakattu taas uudelleen. Matkaan lähdetään omasta mielestäni AIVAN liian pienellä tavaramäärällä, Ryanairin kässärin kokohan saa olla vain 55/40/20 ja laukku saa painaa kymmenisen kiloa. Tavaramäärä jonka tämä tyttö tarvitsee yhdelle viikonloppumatkalle. Päätin kuitenkin karaistua ja kestää asian kuin mies, ja lopulta kirosanojen ja hiusten haromisten jälkeen vaatelista rajoittui vain tarpeellisimpaan. Traumaattista, sanon minä. Vielä 12 päivää lähtöön, I can't wait.

Asiasta kolmanteen, huomenna pääsen kokeilemaan onneani mopokortin kanssa. Viidentoista vuoden vaadittu ikä toki täyttyi jo viime marraskuussa, ja skootteri on kököttänyt tallissa jo viime kesästä asti, mutta vasta nyt olen saanut aikaiseksi hankkia kortin. Asiat ovat hoidossa virkavallan kanssa, ja katsastuskonttorille on aika varattu huomiselle, aamu kahdeksalle. Kovasti olen yrittänyt opiskella netissä, Young Driversin harjoitukset on kaluttu läpi, Liikenneturvan sivuilla on käyty lueskelemassa asioita, indriving-sivuilla on testattu ilmaista demoa ja Sompsa ladattu koneelle. Keskusteluitakin on melkein paniikinomaisesti selailtu, joittenkin mielestä mopokorttikoe on niin helppo, että sen selvittää kädet solmussa ja silmät kiinni, ja toiset kiroavat epäloogisia kysymyksiä ja mahdottoman hankalia kuvia joista ei voi viikkojenkaan lukemisella selvitä. Haluan erittäin kovasti uskoa ensimmäistä vaihtoehtoa, ja kavereitani, jotka vakuuttavat saaneensa kortin kuin muropaketista. Enhän minä nyt se kaikista pässein kortinhakija voi olla? Enhän?! Sovitaanko, että tähän ei tarvitse vastata, ihan kirjoittajan mielenrauhan säilyttämiseksi.

No sepäs tiedetään huomenna, nähdäänkö tämä tyttö liikenteessä lähiaikoina,

With love, La Rosa Negra