Aurinko!

Onhan sitä jo odotettukin. Olipa ihana käydä saunomassa ja uimassa rantasaunalla. mmm... Niitä elämän pikkuiloja.

Tulit uneeni
Jäit kiinni kylkeeni
Nyt päivä polttaa niskaa
Suola kutittaa

Koulussakin oli mukava päivä, liikuntaryhmän kanssa kävimme kolmen viimeisen tunnin aikana uimassa naapurikunnan uimahallissa. Meillä oli ihan VIP-taksikyyti ja uimavuoro, liukumäkine ja monitoimialtaineen. Olipa hauska miettiä vesiputouksen alla loikoillessaan muita, jotka ahertavat matematiikan tunnilla. Ha! No, tietenkin sitten saimme päähämme laskea liukumäestä porukalla, ja tiukkapipoinen uimavalvoja repi kovasti harmaantuneita hiuksiaan päästään meidän vuoksemme. Täytyyhän sitä joskus saada olla kapinallinen pikkulapsi, eikö totta? No, uimavalvojan nuhteet saatuamme kipitimme suihkuille nauramaan, ja sitten matka jatkui kohti pitseriaa. Jättisuuret ateriat syötyämme taksi tulikin jo hakemaan meitä. Oli kiva päivä, kivalla porukalla.

Ei se oo mulle mitään
Niin kauan kun en kaikkea saa
Ei se oo mulle mitään
Niin kauan kun en pysty
Sua vain itselläni pitämään

Onko silloin vain romanttinen typerys, naiivi tytönhupakko, jos toivoo saavansa itselleen herrasmiehen. Ritarin, kiiltelevässä haarniskassaan. Vaikeine luonteineen, älykkäine ajatuksineen, tappavan komeine ulkonäköineen. Sellaisen, kuin Jane Austenin sankarit. Mr. Darcy ja kumppanit. Hyvä on, Jane Austenin sankarit ovat fiktionaalisia hahmoja, mutta onhan Austenilla ollut mieshahmoilleen joku muusa, eikö totta? Olisi hauskaa, jos vieläkin ihmiset noudattaisivat kankeita käytöstapoja, kumartelisivat ja toistelisivat korneja muodollisuuksia. Kyllähän sellainen tietenkin pidemmän päälle ottaisi aivoon, neiti, rouva, teidän ylhäisyytenne.. Mutta, onko sitten nykyajan; meille vai teille? Käytsä usein täällä- kulttuuri parempi? Mihin on kadonnut kaikki romantiikka? Kaikki vanhat tavat? Varsinkin Suomenmaassa; jos vieraalle ihmiselle erehtyy hymyilemään, niin tämä miltei katsoo kuin jotain seinähullua. Auta varjele jos erehdyt tervehtimään. Onhan tämä tietysti hieman karrikoitua, mutta peruspointti on ihan todenmukainen.

Juon kahvini miten sattuu:
Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana.
Pidän miehistä, joilla on järkeä
Ja niistä, joita katsotaan kadulla.

Perjantaina olisi tarkoitus tyttöporukalla matkustaa Palsankoskelle grillailupuuhiin, vaahtokarkkeja, tortilloita, makkaraa. Nam. Bikinitkin voisi ottaa messiin, jos vaikka pulahtaisi pikku pyrähdyksellä joessa. Tulee varmasti loistava päivä, jos nyt sää vain suosisi.

Tiistaina olisi sitten lähtö Italian maille. Hui! Jännittävää. Oikeastaan sitä ei edes tajua. Viimeksi pettyi niin pahasti, niin ei uskalla enää toivoa liikoja. Antaa asioiden mennä omalla painollaan, intoillaan sitten vasta maanantaina. Tai no, intoillaan tiistaina, kun astutaan lentokoneeseen. Huom. KUN astutaan lentokoneeseen.

Mitä tahansa minusta odotat,
Sitä en ole.
Mitä tahansa minusta haluat,
Et taida saada kuitenkaan.

With love, La Rosa Negra